Otroliga hemförvandlingstekniker att testa med ullmattor

Ullmattor

Att hitta den bästa mattan till ditt hem är lätt i början, men när du ska köpa den kan det snabbt bli komplicerat. Du vet att du vill ha något som ser bra ut i ditt hem, den ska känns bra och hålla länge. Att kunna lite om mattors olika fibrer ger dig en bättre förståelse för vilken matta du borde köpa. Ull är den mest populära och den mest lyxiga fibern och anses vara det bästa materialet för mattor. Detta gör också att priset blir högt. Ull är extremt hållbart, starkt, elastiskt och har utmärkt motståndskraftighet. Ull har en hög grad av naturligt krimp i fibern, som hjälper till att motstå tungt tryck och trafik Därför bibehåller ullmattor sitt utseende längre. Ull är naturligt eldtåligt eftersom det behåller fukt. Ullmattor kan utsättas för minimal skada från cigaretter eller aska från eldstaden. Eftersom ull är en naturfiber är det också mycket starkt, och passar bäst i trappar eller i hallen. Ullmattor håller garanterat i flera år. Låt oss ta en titt på ullmattans egenskaper.

Varmt och mysigt

Ullmattor håller dig varm om vintern och sval om sommaren tack vare dess isolerande egenskaper. De reglerar också fuktigheten i hemmet.

Vattenavvisande

Ullens yta har överlappande vaxtäckta lager, d.v.s. att det är hydrofobiskt. Detta gör de vattentåliga, och dropparna rullar av fibern.

Mycket absorberande

Undrar du hur ull kan vara både vattenavvisande och absorberande samtidigt? Det är för att fibern har två olika delar, där utsidan är vattenavvisande och insidan älskar vatten.

Mindre smuts

Ullens låga ytenergi minskar mängden smuts som plockas upp jämfört med andra fiber. Smutsen fångas i det övre lagret vilket försäkrar enkel borttagning. Att rengöra mattan är också enkelt. Ullmattor gömmer smutsen, till skillnad från andra fiber. Utöver det är ull ett grönt fiber, då det är förnyelsebart utan skada på miljön.

Oförstörbart band

Absorberingen av färg i ullmattor är mycket hög. Det ger dem en evigt fräsch look. Dock gör denna egenskap att fläckar med pigment är mycket svåra att få bort. Att få fläckar på ullmattan vore en dålig idé det är svårt att få bort eftersom det är en naturlig fiber. 

Att inte göra med ullmattor

Lägg den inte i ett rum med direkt solljus eller i ett rum med hög luftfuktighet. Specialbehandling krävs när ska ullmattan ska rengöras. Hög exponering för kemiska produkter vid rengöring ska missfärga mattan. Undvik att lägga mattan i barnens lekrum eller där husdjur rör sig.

Nu är det dags! Kolla in ullmattor på TrendCarpet. Handla mattor online till hela huset och avslöja otroliga erbjudanden som väntar på dig. Det finns ullmattor i olika storlekar, designer och färger. Det finns stora persiska mattor, orientaliska mattor och enfärgade mattor på lager. Ge ditt hem en otrolig förvandling med TrendCarpet.

Louise Author