Persiska Mattor – Läs Detta Innan Du Köper En

Persiska mattor är en av de äldsta typerna av mattor som är kända. Medan det är svårt att berätta exakt när mattvävning började, är det verkligen en gammal konst som har funnit sitt omnämnande i olika skrifter också. Persiska mattor är inte exklusiva för persiska regionen. Också kallad iransk matta, var dessa en excentrisk del av den iranska kulturen och persiska konstformen men hade redan anpassats över hela världen i den antika eran också. Persiska mattor eller orientaliska mattor ska vara symbolen på invecklade mattor som förbättrar alla hemmets hörn.

Det finns ingen tvekan om att Persiska mattor har blivit en symbol för iransk kultur och om du håller en uppskattning för olika kulturer och samlarobjekt måste du ha ansett att äga en autentisk persisk matta eller en orientalisk.

Så Vad Får Persiska Mattor Att Stå Ut?

Det första som man kommer att tänka på varför man vill ha persiska mattor är dess invecklade mönster och livligheten när det gäller att väva olika nyanser till intressanta mönster. Plus att de använda färgerna är utsökta och representanter kulturen som de kommer ifrån.

Viss Historia

Ursprungligen vävda av nomadiska stammar, är persiska mattor fortfarande väldigt handvävda. Det sanna tecknet på en autentisk persisk matta är att det skulle vara handvävt och inga två mattor skulle vara desamma. Den kulturella uppskattningen och bevarandet av denna gamla konstform är sådan att dessa mattor har hittat en minnesplats som kulturskatter i museet och är i stor utsträckning efterfrågade av privata samlare.

Mattor från olika regioner i “tejpbältet” som Kerman, Nain, Qom, Mashhad känns igen av de speciella vävfunktionerna de håller och naturligtvis framstående genom deras vävningsteknik.

Spelet av Tillgång & Efterfrågan

Det finns många mattillverkare som arbetar med att bevara dessa mattvävningsprocesser efter att ha sett en nedgång i denna konstform under de senaste decennierna på grund av en nedgång i efterfrågan och tillgång.

Många tillverkare, på grund av den nuvarande efterfrågan, är dessa autentiska persiska mattor från regionala människor från landsbygdsområden som i allmänhet är stammar i Iran. Dessa stammar har ansett mattvävning som en av deras huvudsakliga inkomstkällor. De använder sig av de bästa materialkällorna som är tillgängliga för dem för att göra traditionella persiska mattor på det riktiga sättet. Medan dessa konstformer fortfarande hämtar en mindre än förväntad efterfrågan, bör du överväga att köpa dina mattor från butiker som delar utdelningen med de ursprungliga tillverkarna, och ännu bättre skulle vara om dessa mattor kommer från stammar eller tillverkare som är stammar eller levande i byområden.

Även om det finns många online persiska mattor säljare, är valet ditt vem du vill gå till. Se till att du går till en säljare som TrendCarpet som är redo att ta itu med dina frågor om matlagning och sourcing. Tillgång till enkla utbytes- och returpolicy är också viktigt. Så fortsätt och kolla in de bästa butikerna i din sökmotor som säljer persiska mattor på nätet.

Louise Author