Muunna lattiasi rumasta kuumaksi hankkimalla eteisen matot

Käytävät liittävät kotisi, työpaikkasi, koulusi, ym. huoneet toisiinsa. Itse Asiassa käytävät luovat yhtenäisyyttä tilojen välille. Oli kyse sitten keittiössä, makuuhuoneessa tai olohuoneessa käymisestä, sinä ja vieraasi kävelette käytäviä pitkin satoja kertoja.

Kuinka tärkeitä ovat sisustetut käytävät?

Käytävien sisustaminen tuntuu olevan suuri kysymysmerkki. Jos kotisi on elegantti ja hyvin hoidettu, mutta käytävät näyttävät rumilta, jääkö vieraidesi mieliin vain huono ensivaikutelma. Voit muuttaa kotisi käytäviä monilla eri tavoilla. Ripusta seinille tauluja, osta kasveja tai sisusta valoilla. Mutta entä lattia? Ihmiset kiinnittävät huomiota myös lattiaan, vai mitä? Ei vain käytävien lattiat vaan koko kotisi lattiat ovat tärkeitä.

Sisusta kotisi lattiat hankkimalla tyyliisi sopivat eteisen matot:

  • Valitse sopivat värit

Vaikka kotisi seinät olisivat valkoiset ja huonekalut esimerkiksi mustia tai ruskeita, sopii värikäs matto sisustukseen huoneiden elävöittäjänä. Tyylittele huone tai käytävä matolla. Jos matto ei peitä koko lattiaa, hanki kaksi tai useampia. Värikkäät matot luovat kontrastia valkoisten seinien tai tummien kalusteiden kanssa.

  • Miksi et sisustaisi käytäviä yhtenäiseen tyyliin?

Voit sisustaa kotisi yhteensopivilla eteisen matot. Aseta kotisi jokaiseen käytävään samannäköisiä mattoja, jotka yhdistävät kotisi tyylin kauniisti. Lisäksi käytävät näyttävät leveämmiltä. Mahtava idea, vai mitä?

  • Valitse raidallinen matto

Jos haluat tehdä kotisi lattiasta suuremman näköisen pituussuunnassa, hanki eteisen matot pystysuorilla raidoilla. Tämä tekee alueesta pidemmän näköisen. Voit esimerkiksi käyttää mattoa etuovesi jälkeen. Nämä kuviolliset matot sopivat erityisesti huoneisiin, jotka eivät ole tarpeeksi leveitä. Raidat estävät vieraita huomaamasta käytävän leveyttä, koska matto tekee käytävästä vähintäänkin pitkän, jos se ei ole leveä.

  • Yksinkertaisuus on kauneutta

Lattian pitäminen yksinkertaisena on kaunista. Jos huoneen lattiassa on kuvioita, eteisen matot kuviolla tekevät siitä sotkuisen näköisen. Mitä sitten kannattaa tehdä? Vastaus on helppo: hanki yksivärinen matto. Valitse esimerkiksi harmaa, sininen, punainen tai muu haluamasi väri, joka sopii kalusteisiin sekä huoneen seinien väriin.

  • Haluatko lisätä lämpöä kotiisi talvella?

Jos haluat lisätä kotiisi lämpöä joulunaikaan, hanki tumma matto. Tummat sävyt TrendCarpet-matoissa tekevät huoneesta elegantin ja lämpimän. Tummat eteisen matot eivät myöskään likaannu yhtä nopeasti ja kahvitahrat tai muu lika ei näy selvästi. Voit sisustaa näillä matoilla myös olohuonetta tai kirjastohuonetta.

  • Kontrasti on oikea valinta

Kontrasti on trendikästä juuri nyt ja nappaat sillä vieraidesi katseet hetkessä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun kannattaa yhdistää leopardikuvioinen matto kukkatapettiin. Mutta raidalliset tai muut kuviolliset matot voi asettaa kuviollisen seinän viereen. Kotisi tulee näyttämään raikkaalta. Sisusta kotisi kuvioihin sopivilla tyynyillä.

  • Kirkkaat värit vangitsevat valoa

Jos huoneesi on tummanpuhuva ja et voi hankkia tummaa käytävämattoa, löytyy sinulle onneksi vaaleita tai kirkkaita mattoja. Näin huoneesta ei tule entistä tummempaa tai pienempää. Lisäksi kontrasti hivelee silmiä. Jos huoneesi seinät ja huonekalut ovat valkoisia ja mustia, hanki punainen tai keltainen matto. Se ei pilaa huoneen tunnelmaa ja lisää samalla lattian kauneutta.

Lopuksi haluamme muistuttaa, että voit ottaa eteisen matot käyttöön monilla eri tavoilla. Kaikki riippuu luovuudestasi ja tyylistäsi.

Louise Author