Ulltepper – Hvordan velge og vedlikeholde dem

Kunsten å lage ulltepper og tepper ble utviklet på slettene i Sentral-Asia flere tusen år siden. Man har brukt ulike metoder for å skille seg fra den kalde, ukomfortabelt bakken eller gulvflaten han gikk, satt og sov. Dyr gjemmer og pels ble brukt til dette formålet før historien. En rekke naturlige og fremstille materialer har blitt brukt til å gi bedre komfort og holdbarhet.

Oppdrett av sauer og geit er den tradisjonelle okkupasjonen å lage tepper til å tåle folk fra ekstrem kulde. Med domestisering av dyr, håndverket veving økt for å erstatte bruken av animalsk hud. Velstående familier i løpet av det åttende århundre, ofte prydet sine hjem med vevde materialer og tepper for å vise sin rikdom.

Ull og jute tepper naturlig fiber gir enestående naturlig varmeisolasjon og gjør dem antiseptisk. Ulltepper fungere som lydisolerte. For å motstå kulde, folk brukte ulltepper for å dekke gulvet og veggen. I moderne dager, tepper, gulvmatter, veggtepper og gardiner er brukt som et dekorativt materiale.

Over århundrer har forbedringer i ull veving og evolusjon i design produsert flere mønstre. I dag er det et bredt utvalg av ulltepper og tepper er tilgjengelig. Du må velge riktig ulltepper/tepper som passer ditt hjem design fra de mest populære teppet butikken.

Prinsipper og teknikker for å lage tepper

De grunnleggende prinsipper og teknikker for rug veving har endret seg gjennom hele produksjonen over århundret. Materialer som brukes til å veve orientalske rugs er sauer og geit ull, bomull eller silke. Ullkvalitet avhenger av dyr rasen, lokalt klima og skjær sesongen. Etter klipping prosessen, velge den perfekte ull er viktig. Ull er vasket for å få frem den naturlige glans i garn.

Veving av rug følger en av vev typene. Vertikal veven og horisontale veven er utført.

Vertikale vever brukes til å veve klassisk by tepper. De er konstruert av tre og består av to horisontale bjelker støttes av stive stykker. Vannrett vevstoler er mer primitive brukes av folk som deres design gir enkel transport og er plassert over sand gulvet i teltet. Den horisontale veven ligger flatt på bakken og det er satset på bakken i hjørnene med to trebjelker i hver ende og stiftelsen er strukket mellom disse to bjelker.

Over hele verden, hånd-knyttes tepper og tepper er sett. Den typiske stilen hånd knyttes tepper er sett på asiatiske steder. Senere høyt verdsatte eksemplarer ble etterlignet av ikke han europeiske nasjoner.

Orientalske tepper er enten knyttes eller flatt vevd, eller noen ganger en kombinasjon av begge. Det er grunnleggende knop å veve ulltepper,

 • den tyrkiske knuten (symmetrisk knute)
 • den persiske knute (asymmetrisk knute).
 • Spansk knute eller solo wrap knute
 • kombinasjon av både symmetrisk og asymmetrisk knute

Med den tyrkiske knuten, er garnet passert mellom to tilstøtende fordreier, brakt tilbake under ett, pakket rundt begge (danner en krage), deretter dratt gjennom sentrum så begge ender dukker opp mellom fordreier – Den persiske knuten pakket rundt en Warp. Deretter gikk bak justert deformere og deler de to endene av garnet. Persiske knop er mer nøyaktige og åpne på venstre eller høyre.

Tepper har enten geometriske eller floral design. Serapi tepper er et eksempel på geometrisk byen design. Den fineste floral design er sett i indiske delstaten Agra. Farging prosessen involverte individuelle tråder venstre for å tørke. Vi kan lage farger av tepper i løpet av denne prosessen. Senere tepper vedtatt til designprosessen.

Tepper har forskjellige navn og laget av forskjellige materialer. Du kan bli forvirret ved å se etter navn og beskrivelser av tepper. Noen ganger trenger du en bestemt farge og størrelse ulltepper for rommet ditt. For å unngå alle hodepines, komme inn i den anerkjente rug butikken og søk ulltepper etter din smak.

Hvordan pleie og vedlikeholde tepper hjemme?

Tepper er en betydelig investering i innredningen av et hjem. De varme opp og legge farger til vår levende stil. Tepper gir myke steder for spilling, gjør lekser, ser på filmer og søvn fester. Tepper er lett for transport og det er brukt i/utendørs av vår bekvemmelighet. Men, mange mennesker løpe vekk fra tepper på grunn av vedlikehold sin. Teppet oppfattes å samle støv og sand. Å vedlikeholde holdbarheten av materialet av teppet, er regelmessig renhold nødvendig.

Du må følge nedenfor tipsene for å ta vare på dine dyrebare og kostbare tepper slik at de holder ser bra og friskt for lenge siste årene.

 • Hold teppene unna de skarpe kantene på sofaer og bord. Hvis tepper er en delikat en, unngå møbler tunge møbler og bruke flat en for å unngå skader.
 • Ulltepper og tepper trenger daglig støvsuging. Bruk en god kvalitet vakuum maskin som sikrer støv og sand fanget i teppet er fjernet lett. Ikke bruk den høye drevet roterende pensel på hånden laget tepper/orientalske tepper, kan det skade tepper hauger og frynser. Regelmessig støvsuging vil bidra til å forlenge levetiden og hindre smuss av tepper.
 • Ikke vent til teppet blir skitten fullt og mister sin farge. Tepper rengjøres regelmessig. Minst en gang i året, med hjelp av en profesjonell teppe renere, må du rengjøre tepper for å sikre innebygd smuss, flekker og mikroorganismer er grundig fjernet. Profesjonell Tepperensing er nødvendig for å beskytte familiemedlemmer fra mikro edelstener, spesielt barn.
 • Tommelfingerregel for å opprettholde teppet og teppet er å raskt blot flekken/søl på teppet ved hjelp av en ren tørr umiddelbart. Hvis du tillater stain/søl forblir i teppet lenger, vil det etterlate et permanent sted i teppet. Gi et anrop til en profesjonell teppe renere å fjerne flekken grundig.
 • For å beskytte din teppe form og redusere rynker, plassere polstring under teppet ditt. Ikke bare forsterker det teppet, men også gjør det tryggere og mer behagelig å gå.
 • Mange tepper rengjøringsprodukter som selges i markeder, men alle produkter inneholder kjemikalier som ikke er bra for håndlagde tepper. Bruk et DIY-produkt og Les nøye gjennom instruksjonene før du rengjør teppet. Prøv først produktet på hjørnet av teppet for å se effekten av produktet.
 • Mange av oss bruker klor til å bleke i utkanten av teppet. Klor-baserte blekemidler tendens til å svekke den naturlige fiber av teppet og gjøre det sprøtt over tid. Klor i vanninnhold under mopping fører også frynser sprø og rive.
 • Hvis tepper er utsatt for sol, den naturlige fargestoff på tepper kan visne på grunn av ultrafiolette stråler. For å opprettholde tepper, er det bedre å gå for en profesjonell renere enn å ta risikoen.

Noen tepper butikken gir trygge og sikre elektroniske produkter. Du kan handle trygt med fakturaen, og du vil få alle tepper og tepper hjem før betalingen. Lag et klokt valg av en butikk som har alle tepper materialer, mønstre og farger, og de kunne tilpasset og fasjonable tepper av personlig smak.

Avatar

admin Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *